2018 aris nikaias afisa

2018 atromitos basket fanela

Εγγραφή σε Newsletter

Γραφτείτε στη mailing list μας για να ενημερώνεστε άμεσα για ότι συμβαίνει!

2014 06 12 prosfores banner

eikona allilegyh

sxoliazete rotate apantame

Νεότερα Άρθρα

2020 online aitisi banner

Μαθητικό Blog

ΜΑΖΟΠΟΙΗΣΗ

Τις προάλλες δημοσιεύτηκε σε μια εφημερίδα μια στατιστική έρευνα σχετικά με τους νέους και τον τρόπο που διασκεδάζουν. Οι 8 στους 10 έδωσαν την ίδια απάντηση. Αυτό το γεγονός είναι ένα είδος μαζοποίησης η οποία είναι πολύ αυξημένη στην εποχή μας για διάφορους λόγους.

 

Η μαζοποίηση επηρεάζει κατά μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται οι νέοι. Πολλοί νέοι θεωρούν ως τρόπο διασκέδασης το χορό σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά μέσα στο σκοτάδι χωρίς φώτα και χώρο να κινηθούν και να μιλήσουν ή την υπερκατανάλωση ποτών μέχρι να μην καταλαβαίνουν τι κάνουν με αποτέλεσμα πολλοί βιασμοί κοριτσιών, εξαφανίσεις νέων, αυτοκτονίες. Όλα αυτά προκλήθηκαν από την επιρροή της μάζας στους νέους που δυστυχώς σ’ αυτή την ηλικία είναι πολύ ευκολόπιστοι χωρίς κάποια κριτήρια. Διότι προσπαθούν συνεχώς να μπουν σε κάποια κοινωνική ομάδα είτε αυτοί είναι φίλοι ή σωματεία ή οτιδήποτε άλλο. Και πιστεύουν ότι πρέπει να κάνουν τα ίδια ακριβώς πράγματα με αυτούς χωρίς να έχουν τη δική τους προσωπικότητα και να την υποστηρίζουν. Έτσι γεμάτοι ανασφάλεια και άγχος και την κοινωνική αποδοχή από τους υπόλοιπους κάνουν οτιδήποτε χωρίς να έχουν το κριτήριο της λογικής που κάποιες φορές μπορεί να τους αποτρέπει. Δεν είναι όμως μόνο η έλλειψη λογικής, το πρόβλημα είναι γενικότερα η έλλειψη κριτικής ικανότητας που είναι αυτή που θα τους βοηθήσει να καταλάβουν, ποιο είναι το σωστό και ποιο όχι αν δεν την έχουν.

Επίσης ένα αίτιο που ενισχύει τη μαζοποίηση είναι τα Μ.Μ.Ε. και το Διαδίκτυο. Τα Μ.Μ.Ε. έχουν κατακλύσει τη ζωή μας με διαφημίσεις, ξένα πρότυπα ζωής, τρόπους σκέψης και έτσι έχουν επηρεάσει πολύ τους ανθρώπους και συνήθως τους νέους που έχουν καταντήσει να είναι όλοι ίδιοι χωρίς να υπάρχει η διαφορετικότητα ή αλλαγή που κάνει τη ζωή μας καλύτερη και ομορφότερη. Έχουν καταλήξει να είναι οι μισοί ‘τρέντι’ και οι άλλοι μισοί ‘emo’ και ότι μένει αναρχικοί.

Μπορούμε να πούμε όμως ότι υπάρχουν κάποιες λύσεις που μπορεί να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Όλα πρέπει να ξεκινούν από την οικογένεια και από το σχολείο. Καλό θα είναι το παιδί να μάθει να έχει κριτική ικανότητα να μάθει να σκέφτεται τι το ωφελεί και τι όχι χωρίς ανασφάλεια. Χρειάζεται να υποστηρίζει την προσωπικότητα του και να λειτουργεί αυτόβουλα. Όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν όταν από μικρό εισαχθεί σε κάποιο κοινωνικό σύνολο και να μάθει να συμπεριφέρεται μέσα σε αυτό χωρίς όμως ταυτόχρονα να γίνει ένα με αυτό.

Όποιο όμως και στατιστικά να δούμε σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα θα βρούμε διότι η μαζοποίηση παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

 

Κοινοποίηση σε

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponLinkedin

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Ψηφοφορία Μελών

Στο επερχόμενο Σεμινάριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού των Φροντιστήριων μας, για ποιες σχολές ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες

Νομικές - 12.9%
Πολυτεχνικές - 15.8%
Πληροφορικής - 13.9%
Παιδαγωγικών - 5.4%
Οικονομικές - Διοίκησης Επιχειρήσεων - 16.8%
Ιατρικές - 17.8%
Στρατιωτικές - 7.4%
Εμποροπλοιάρχων - 2.5%
Άλλο - 7.4%

Συνολικές ψήφοι: 202
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: 01 Ιουν 2020 - 00:00

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΑΣ;

Σχεδίαση ΕΠΑΦΟΣ Συστήματα Πληροφορικής

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (Privacy Policy)

EPAFOS