Εγγραφή σε Newsletter

Γραφτείτε στη mailing list μας για να ενημερώνεστε άμεσα για ότι συμβαίνει!

2014 06 12 prosfores banner

eikona allilegyh

sxoliazete rotate apantame

2020 online forma banner

Ηλεκτρονικές αιτήσεις για χορήγηση μεταγραφής

                                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καλεί τους ενδιαφερόμενους φοιτητές των ΑΕΙ της χώρας να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής στο διάστημα από 3 έως 13 Νοεμβρίου 2015. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων www.minedu.gov.grπροκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση μετεγγραφής έχουν οι φοιτητές των ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ), των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Σημειώνεται ότι το δικαίωμα μετεγγραφής παρέχεται και στους πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, οι οποίοι έκαναν χρήση του δικαιώματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ποσοστό 5% καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων φοιτητών.

Περισσότερες λεπτομέρειες και εξειδίκευση των κριτηρίων μοριοδότησης μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στη σχετική εγκύκλιο.

2015 ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ    Κριτήρια μετεγγραφής

Οι υποψήφιοι προς μετεγγραφή φοιτητές μοριοδοτούνται σύμφωνα με τον πίνακα 2. Τα μόρια αυτά δεν έχουν σχέση με τα μόρια των πανελληνίων εξετάσεων. Πρόκειται για χωριστή μοριοδότηση, που αφορά τη μετεγγραφή. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο υποψηφίων στα μόρια της μετεγγραφής τότε προηγείται αυτός ο υποψήφιος που συγκέντρωσε περισσότερα μόρια στις πανελλήνιες εξετάσεις.

pinakas kritiriwn

Αν η ιδιότητα του αδελφού που σπουδάζει σε άλλη πόλη συμπίπτει με την ιδιότητα αδελφού πολύδυμης κύησης παίρνει ένα μόριο. Αν είναι περισσότερα του ενός τα αδέλφια που σπουδάζουν σε άλλη πόλη παίρνει ένα μόριο συνολικά. Σε περίπτωση μετεγγραφής μεταξύ της πόλης φοίτησης του αδελφού και της οικογενειακής εστίας προτιμάται αυτή που δεν είναι στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Να θυμίσουμε ότι βάσει του νόμου 4332/2015 δεν επιτρέπεται μετεγγραφή από τμήμα σε τμήμα του ίδιου πανεπιστημίου ή σε τμήμα άλλου ΑΕΙ που εδρεύει στην ίδια περιφέρεια.

2015 ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

Από τις 3 μέχρι και τις 13 Νοεμβρίου έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση μετεγγραφής οι ενδιαφερόμενοι. Ενώ είναι πολλοί οι υποψήφιοι προς μετεγγραφή, μόνο το 15% των θέσεων των εισακτέων κάθε σχολής θα καλυφθεί από μετεγγραφομένους. Στον πίνακα 1 βλέπουμε πόσοι πήραν μετεγγραφή το 2014 και πόσοι θα πάρουν μετεγγραφή το 2015 στα δύο πανεπιστήμια, που διαθέτουμε στοιχεία. Βλέπουμε ότι ο αριθμός είναι πολύ μικρότερος από τον περσινό, πράγμα λογικό για τη λειτουργία των πανεπιστημίων, αφού πέρυσι η ρύθμιση του κ. Αρβανιτόπουλου έφερε το χάος στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

diafora meteggrafwn

Δικαίωμα αίτησης μετεγγραφής έχουν όσοι φοιτητές έχουν εισαχθεί με τις κατηγορίες του 90%, του 10% και όσοι εισήχθησαν με την κατηγορία του 5% των σοβαρών παθήσεων, είτε προέρχονται από γενικό λύκειο ή από ΕΠΑΛ ημερήσιο ή εσπερινό, ακόμη και αν έχουν εισαχθεί προηγούμενη χρονιά. Δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση μετεγγραφής όσοι έχουν πάρει ήδη μία φορά μετεγγραφή, όσοι έχουν διακόψει τις σπουδές τους ή έχουν υπερβεί τον προβλεπόμενο χρόνο σπουδών και όσοι έχουν εισαχθεί με τις κατηγορίες των Ελλήνων του Εξωτερικού, Αλλοδαπών, Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και οι αθλητές που εισήχθησαν χρησιμοποιώντας την επιπλέον μοριοδότηση.

Διαβάστε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου.

Αντιστοιχίσεις Σχολών ΑΕΙ & ΤΕΙ.

Κοινοποίηση σε

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponLinkedin

Ψηφοφορία Μελών

Στο επερχόμενο Σεμινάριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού των Φροντιστήριων μας, για ποιες σχολές ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες

Νομικές - 12.9%
Πολυτεχνικές - 15.8%
Πληροφορικής - 13.9%
Παιδαγωγικών - 5.4%
Οικονομικές - Διοίκησης Επιχειρήσεων - 16.8%
Ιατρικές - 17.8%
Στρατιωτικές - 7.4%
Εμποροπλοιάρχων - 2.5%
Άλλο - 7.4%

Συνολικές ψήφοι: 202
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: 01 Ιουν 2022 - 00:00

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΑΣ;

Σχεδίαση ΕΠΑΦΟΣ Συστήματα Πληροφορικής

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (Privacy Policy)

EPAFOS